h

Leden SP Epe de markt op.

22 april 2024

Leden SP Epe de markt op.

Foto: jan / sp

Leden van de SP afdeling Epe gingen in de eerste week van april, de markten op in Epe en Vaassen, om de marktbezoekers hun mening te vragen over de gemeente Epe en in het bijzonder het gemeente bestuur.

Foto: jan / sp
Vaassen.

 

Het bleek uit de vele gesprekken dat er toch veel onvrede heerst over de zeer besloten vergader-gewoonten van het college in Epe.

Veel markt-bezoekers reageerden wat schamper op de vraag over de democratie in het Eper gemeentebestuur.

Maar vooral viel het op dat er grote onrust heerst over de manier waarop het gemeentebestuur de Epe'er bevolking overvallen heeft op het gebied van de huisvesting van vluchtelingen en arbeids-migranten.

Het is niet zozeer het punt van vluchtelingenopvang van die mensen die echt in nood zijn, dat de mensen pijn doet, maar de manier waarop.

Het gebrek aan inspraak en het verdienmodel dat vluchtelingenopvang geworden is voor de gemeente en voor vastgoed-ondernemers.

Het onderbrengen van grote groepen in zeer kleine gemeenschappen.

Daar mogen gerust 150 bomen voor gekapt worden van de gemeente Epe.

Een relatief kleine gemeenschap belasten met een zeer grote hoeveelheid arbeidsmigranten, oorlogsvluchtelingen uit de Oekraine en vluchtelingen (ook de z.g.n. veilige landers).

Daar zullen ongetwijfeld ook mensen met een oorlogstrauma bij zijn: wat doet dit met de toch al onder druk staande geestelijke-gezondheidszorg en veiligheid?

Ook gaven ondernemers aan dat het verwachte wegblijven van toeristen deze zomer hun inkomsten gaat kosten.

Al deze zorgen zijn waarschijnlijk zeer terecht.

Al met al: reden voor bezorgdheid.

 

 

Reactie toevoegen

Gebouwd met Drupal

Syndicatie

Abonneren op Syndicatie

Boeknavigatie

28 mei 2024

gelderse sp-afdelingen massaal in actie voor fatsoenlijk openbaar vervoer

Foto: jan / sp

Op zaterdag 25 mei kwamen bijna alle Gelderse SP-afdelingen samen in Arnhem. Zij kwamen op het Arnhemse Centraal Station in actie voor een goed bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer, dat in collectieve handen is.  De SP ergert zich al lange tijd aan de grote hoeveelheid private vervoersbedrijven en ziet in plaats daarvan liever één regionale of nationale vervoerder.  Volgens Jan Roseboom, voorzitter van de SP afdeling Epe is Arnhem bewust gekozen als symbolische locatie: "Op station Arnhem komen verschillende vervoerders bij elkaar en moeten reizigers vaak meerdere malen van vervoerder wisselen. Dat is natuurlijk gekkenwerk. Zeker als je bedenkt dat veel van die vervoersbedrijven in handen zijn van buitenlandse investeerders.

Lees verder
3 mei 2024

Leden en bestuur afdeling Epe in actie tegen leegstand.

Foto: jan / sp

Op donderdag 2 mei trokken bestuur en leden van de afdeling Epe door de gemeenten Hattem en Epe om te inventariseren en te protesteren tegen langdurige leegstand en verpaupering van diverse  panden.

Lees verder
22 april 2024

Leden SP Epe de markt op.

Foto: jan / sp

Leden van de SP afdeling Epe gingen in de eerste week van april, de markten op in Epe en Vaassen, om de marktbezoekers hun mening te vragen over de gemeente Epe en in het bijzonder het gemeente bestuur.

Lees verder
4 november 2023

SP protesteert tegen onnodige bomenkap

Foto: Quincy Persulessy

Lokale SP’ers slaan uit protest bordjes in de grond bij de 67 bomen aan de Dorpsweg in Hattem. Deze bomen staan op het slooplijstje van de gemeente. De SP wil dat de bomen behouden worden, zeker nu er in Hattem geen kapvergunning is opgenomen in de APV.

Lees verder
30 oktober 2023

SP Epe bij het SP Kaderweekend

Foto: SP
21 oktober 2023

Welkom op onze nieuwe Site!

Foto: SP

Bij een SP afdeling hoort natuurlijk ook een website. Op deze website kunt u meer te weten komen over de afdeling en haar bezigheden.

Lees verder

U bent hier